„България без цезура“ доведе ген. Уесли Кларк и Юта Клайншмид

Партията на Бареков покани на учредяването световноизвестните личности и нападна президента

Автор: Economic.bg

Политическата формация „България без цензура“ (ББЦ) на Николай Бареков проведе учредителна конференция, като покани световноизвестни личности за церемонията.

Така, стана ясно, че лично известният американски генерал Уесли Кларк беше дошъл на учредяването на ББЦ. Бившият кадр на РЗС и СДС Димитър Абаджиев се възмути от излязлата информация, че ген. Уесли Кларк е бил случайнот на форума на ББЦ. „Вчера бях с ген. Уесли Кларк, той беше в България за един ден. Такъв коментар е обида за него. Едва ли той случайно може да попадне на събитие като учредяване на партия”, посочи Абаджиев.

Той нападна и президента Росен Плевнелиев, намеквайки за негативното му мнение за партията на Николай Бареков. „Доста странно и непочтено е президентът да ходи по посолствата и да внушава неща, които нямат общо с истината – че ББЦ е проруска партия, която ще отстоява проруските интереси в България“, каза той.

Според него ББЦ и Бареков „бяха може би единствените, които подкрепиха идеята за диверсификация на ядрената енергетика и идеята за „Уестингхаус”. „Аз също съм се борил срещу влиянието на Русия в българската политика, отстоявал съм евроатлантическите ценности на България и ще продължавам”, посочи Димитър Абаджиев.

Същевременно дамите на „България без цензура“ поканиха Юта Клайншмид, единствената жена, която е печелила най-трудното рали в света – Париж – Дакар.Тя взе участие в учредителния конгрес на Женската организация на ПП "България без цензура". „Тук съм, защото смятам, че жените можем да променим света. Според мен автомобилното състезание и политиката имат много общи черти. И за двете е много важна една предпоставка – предизвикателството“, каза тя.

Според нея пред младите стоят много предизвикателства. „Когато някой иска да промени нещо в политиката, човек трябва да е наясно, че се заема с голям риск. Възхитена съм от това, което прави Николай”, похвали Бареков Клайншмид.

По думите й, съвет, който й е дала канцлерът на Германия Ангела Меркел, е ако искаш да постигнеш нещо, „да допуснеш всички да участват в този процес“: „Не е достатъчно да се изпъчиш и да кажеш, че е твоя идея. Много по-важно е да убедиш всички, че това е било и тяхна идея“. 

Коментари: 0