ЦИК тегли жребия за номерата на партиите за вота

Ще участват десет независими кандидати, 18 партии и шест коалиции

От 11.00 часа ще се състои публично теглене на жребия за определяне на поредните номера на кандидатските листи на регистрираните партии, коалиции и инициативни комитети в бюлетината за гласуване за членове на Европейския парламент от Република България на 25 май 2014 г. Тегленето на жребия ще се проведе в сградата на Народното събрание, пл. „Княз Александър І" № 1, откъм Ларгото, фоайето на зала „Света София".

На предишните парламентарни избори, проведени през май 2013-а година, ГЕРБ получиха номер 15, БСП - номер 5, ДПС - номер 40, а "Атака" - 14.

На предстоящия вот ще се явят десет независими кандидати, 18 партии и шест коалиции. Вчера изтече и срокът, в който трябваше да бъдат регистрирани кандидатдепутатските листи.

До два дни президентът Росен Плевнелиев трябва да издаде указ, с който да назначи и 20-ия член на ЦИК Метин Сюлейманов, излъчен с квотата на ДПС. Вчера в Държавен вестник бяха обнародвани промените, приети от Народното събрание, с които депутатите промениха и дизайна на бюлетината за европейските избори.

Коментари: 0