Цацаров поиска имунитета на Сидеров

В хода на разследването са събрани доказателства за това, че народният представител е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото

140 ~ 1 мин. четене

Главният прокурор на Република България Сотир Цацаров внесе в 42-о Народно събрание искане за снемане на имунитета на народния представител Волен Сидеров и за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу него, на основание чл.70, ал.1 от Конституцията, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата. От Районна прокуратура (РП) гр. Варна е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за хулиганство и за причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице.

С постановление от 7 януари 2014 г. РП - Варна е изпратила досъдебното производство на Софийска градска прокуратура (СГП) по компетентност, тъй като според събраните до момента доказателства, е установено, че извършителят е лице с имунитет.

В хода на разследването, са събрани доказателства за това, че народният представител Волен Сидеров е извършил престъпление по чл. 325 ал.2 пр.1, вр. ал.1 от НК, а именно: на 6 януари 2014 г. в гр.Варна е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, и изразяващи явно неуважение към обществото. Деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта –полицаи в Областната дирекция на МВР-Варна, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред. Волен Сидеров не е прекратил хулиганските си действия, въпреки намесата на полицията.

Събрани са доказателства и за това, че на 6 януари 2014 г. в гр. Варна, Сидеров е причинил на Костадин Колев - полицай от МВР-Варна, лека телесна повреда. Телесната повреда е причинена на полицейски орган при изпълнение на службата му /престъпление по чл. 131 ал.2 , пр.4, т.4 вр. чл. 130 ал.2 от НК /.

Коментари: 0