Car2Go - срещу 41 цента за минута

400 автомобила Smart ще бъдат на разположение навсякъде в Бруклин

Car2Go - срещу 41 цента за минута
Автор: Стилиян Гребеничарски

Поделението на Daimler за краткосрочен наем на автомобили Car2Go ще стартира операции в Бруклин, Ню Йорк, съобщава Bloomberg. Компанията ще предлага модели Smart срещу наем от 41 цента за минута.

Иновативната услуга ще се осъществява с 400 броя от двуместните автомобили, които ще могат да се наемат и оставят навсякъде, където е позволено в зоните на Уилямсбърг, Парк Слоуп, Кони Айлънд и др. Районите са бързо растящи и от компанията се надяват да задоволят нуждите от личен автомобил на хората, които не могат да си позволят или не желаят да притежават такъв.

Освен таксуване на минута, услугата ще може да се ползва срещу 14,99 долара на час и 84,99 долара на ден. За желаещите да наемат компактния автомобил е на разположение специално приложение, където да бъде намерена най-близката свободна кола.  

Основни конкуренти в бързо развиващата се ниша са поделенията за бързо наемане на AVIS (Zipcar) и Hertz (24/7), както и компании, предоставящи услуги близки до таксиметровите - Uber и Lyft. Car2Go оперира в седем страни и градове като Монреал, Маями и Берлин. Тя разполага с 850 хил. регистрирани потребители.

Проучване на IBISWorld показва, че пазарът на услугите за споделяне на автомобили в САЩ възлиза на около 730 млн. долара или все още едва 2% от цялата индустрия за наем и лизинг – 36,4 млрд. долара. Въпреки ниския процент, през всяка една от последните пет години, сегментът е нараствал с около 30%, при среден годишен ръст от 3,1% на общия пазар.

Коментари: 0