Comcast изкупи и останалата част от Universal

Сделката илюстрира увереността на главния изпълнителен директор на компанията Брайън Робъртс в посока развлекателен бизнес

3686 ~ 1 мин. четене

Най-големият кабелен оператор в САЩ Comcast Corp. се споразумя да заплати 16,7 млрд. щатски долара за останалата част от NBC Universal, съобщава Bloomberg.

Сделката илюстрира увереността на главния изпълнителен директор на компанията Брайън Робъртс в посока развлекателен бизнес, като допълнение към основния бизнес на Comcast - кабелното разпространение.

Comcast купи 49% дял от General Electric Co. с година по-рано от поставения първоначален план,  получавайки пълен контрол над  мрежата на NBC, както и над кабелнините телевизии MSNBC и Bravo.  Сделката позволи на General Electric да се концентрира върху индустриалния си бизнес.

Представянето на NBC Universal след придобиването му от Comcast през 2011 г. кара Робъртс да залага все повече на телевизия, филми и друго подобно съдържание, каза той в интервю в сряда. "Това е атрактивна цена за нас, която дава на GE не по-малко", добави Робъртс.

Стойността на NBC Universal нарастна на 39,1 млрд. долара от 37,5 млрд., след като базираната във Филаделфия компания откупи 51% от акциите за 13,8 млрд. долара.

Подкрепи Economic.bg