ДПС предлага парламентът да работи 4 дни седмично

"Това ще позволи на Народното събрание да върши работа, а не само да гласува вотове на недоверие, които внасят от ГЕРБ", коментира председателят на движението Лютви Местан

100 ~ 1 мин. четене

ДПС ще предложат Народното събрание да работи четири дни в седмицата, вместо три, и да заседава от вторник до петък. "Това ще позволи на Народното събрание да върши работа, а не само да гласува вотове на недоверие, които внасят от ГЕРБ", коментира председателят на движението Лютви Местан, цитиран от Дарик.

"Така ще компенсираме с вторнични извънредни заседания същинската работа, която няма да можем да вършим заради превръщането на вота на недоверие в парламентарна игра от страна на ГЕРБ." По думите му първото извънредно заседание ще бъде още следващия вторник.

"Няма да смогнем, това са данъчни закони, бюджет. Практически, ако те наистина изпълнят заканата си всяка седмица да има вот на недоверие - един вот отнема целия пленарен ден, а предвид факта, че петък е за парламентарен контрол, ни остава един-единствен ден за законодателна дейност", каза още лидерът на ДПС.

"Пропуснахме много заседания заради липса на кворум и поради вота на недоверие. Ако е необходимо, ще минем и в такъв режим. Няма такова решение, но обсъждаме такъв вариант - ако продължат с вотовете на недоверие, почти сигурно е, че ще минем на 4 заседания седмично, вместо три", добави Местан.

Подкрепи Economic.bg