Демократичната левица напуска тройната коалиция в Гърция

Най-малката партия в съюза обяви, че напуска заради нежеланието на правителството да възобнови излъчването на държавната телевизия и радио ERT

124 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

По-голямата част от депутатите в Демократичната левица напускат управляващата в Гърция тройна коалиция, предаде Reuters. Най-малката партия в съюза обяви, че напуска коалицията заради нежеланието на правителството да възобнови излъчването на държавната телевизия и радио ERT.

След напускането на Демократичната левица, управляващото мнозинство става изключително крехко. Двете най-големи партии - Нова демокрация и ПАСОК имат общо 153-ма депутати в 300-местния парламент. Досега премиерът Андонис Самарас можеше да разчита на 166 депутати при прилагането на изключително непопулярните мерки, изисквани от международните кредитори.

По информация на Reuters, базирана на източници от партията, не всички 13 депутати от Демократичната левица са се съгласили да оттеглят доверието си от кабинета.

"Трябва да останем в правителството", зави Василис Ойконому в интервю за телевизия Мега. "Трябва да завършим усилията си, които започнахме  при присъединяването към правителството", добави той.

Подкрепи Economic.bg