Депутатите гласуват втория вот на недоверие към кабинета

Той е внесен от ГЕРБ с мотив провал в регионалната политика

52 ~ 1 мин. четене

Днес народните представители ще гласуват втория вот на недоверие срещу кабинета на Пламен Орешарски. Вотът е внесен от ГЕРБ с мотив провал в регионалната политика. Все още не е ясно обаче дали ще има кворум или отново депутатите ще си играят на процедурни хватки.

При предишния вот на недоверие ГЕРБ, които бяха внесли искането, не се регистрираха. В същото време и депутатите от "Атака" бяха в Брюксел и отсъстваха от дебата. След това от БСП гарантираха, че ще осигурят максимално присъствие на своите депутати, за да не се повтори ситуацията.

"Въпросът по-скоро е докога ГЕРБ ще издържи. Ние сме издръжливи", коментира премиерът Пламен Орешарски след 5-часовите дебати по вота вчера.

От ГЕРБ планират цяла поредица от вотове, но още не са обявили график на внасянето им. В същото време законопроектът за бюджета за 2014 г. трябва да бъде депозиран в Народното събрание до края на месеца. Следващият вот, който ГЕРБ ще внесе, вероятно ще бъде за култура. Това обяви лидерът на партията пред журналисти вчера.

Подкрепи Economic.bg