Депутатите приеха на първо четене Изборния кодекс

Проектът беше приет със 110 гласа "за" 74 "против", 8 "въздържали се

72 ~ 1 мин. четене

Депутатите приеха на първо четене Изборния кодекс, предложен от депутата от Коалиция за България Мая Манолова. Проектът беше приет със 110 гласа "за" 74 "против", 8 "въздържали се". Депутатите отхвърлиха проекта на ГЕРБ за промени на досегашния Изборен кодекс.

Предложеният нов изборен закон предлага възможността за пренареждане на избирателните листи, като това ще е валидно след преминаването на 7-процентен праг.  Бюлетините пък ще се печатат в печатницата на БНБ.

Обществените медии ще  отразяват безплатно предизборната кампания, а за участие в частните медии кандидатите ще използват специален финансов пакет.

"Разбирам драмата и мъката на ГЕРБ - Изборният кодекс на Фидосова е отменен и никога повече ГЕРБ няма да могат да получат служебна победа на изборите", заяви от парламентарната трибуна вносителят на текста Мая Манолова.

"Никога повече няма да има фалшификации с бюлетини, никога повече те няма да се печатат в печатницата на Костинброд, никога повече ГЕРБ няма да печелят избори, никога повече Цветанов няма да бъде вътрешен министър, никога повече Борисов няма да бъде премиер", добави тя.

Коментари: 0