Димитър Манолов: КТБ е бутната от милиционерски сценарий

Очевидно е, че се случва някакъв сценарий, в който Иван Искров е направен за посмешище, смята вицепрезидентът на КТ "Подкрепа"

Димитър Манолов: КТБ е бутната от милиционерски сценарий
3959 ~ 1 мин. четене

“Корпоративна търговска банка (КТБ) е бутната с милиционерски сценарий“. Това заяви вицепрезидентът на „Подкрепа“ Димитър Манолов в предаването „Събуди се“ по Нова ТВ във връзка с поисканата проверка на държавните финанси в контекста на кризата с КТБ.

„Очевидно е, че се случва някакъв сценарий, в който Иван Искров е направен за посмешище. Той е принуден да изпълнява някакви неща, които го направиха за смях“, категоричен е Манолов. Според него една намеса на институция като Министерство на финансите  (МВФ) със сигурност ще установи, че нещата в държавата са наред с изключение на КТБ.

Вицепрезидентът на „Подкрепа“ очаква някакъв вид индулгенция през тази проверка. Професор Христина Вучева не се съгласи с думите му. Тя обясни, че според нея става дума за „нещо стандартно, което произтича от самия устав спрямо всички членове на МВФ“.  По думите й оценката се случва на определен период от време и може да бъде поискана и по-рано. Вучева подчерта, че последната проверка е била през 2009 г. и по устав трябва да бъде след една година, но вероятно „Иван Искров просто моли да бъде по-рано“.

Според професорката подобна проверка ще прекрати разпространяването на невярното твърдение, че държавата е във фалит. Вучева допълни, че именно затова Искров е много полезен с инициативата, а „нашата банкова система наистина е стабилна“.

Коментари: 0