Директорът на "Пирогов" е уволнен

Причината са констатираните нарушения от Агенцията за държавна финансова инспекция

Здравният министър Десислава Атанасова освободи от поста изпълнителния директор на "Пирогов" Димитър Раденовски. Причината са констатираните нарушения от Агенцията за държавна финансова инспекция.

На брифинг тази вечер Атансова обяви, че изпълняващ длъжността до провеждането на конкурс става д-р Стоян Миланов. Здравният министър обясни избора си с факта, че "Миланов познава системата, израснал е в тази болница и през цялото време е бил отговорен за лечебната дейност в нея". Освен той е млад, от него може да се очаква по-креативно мислене и не е един от хората, които са били от „вечните кандидати” за поста директор, каза още Атанасова.

Решението за освобождаването на Димитър Раденовски идва една седмица след като стана ясно, че "Пирогов" ще бъде глобен със 100 хиляди лева глоба заради нарушения в договори за обществени поръчки.

Експертния доклад от 200 страници показа нарушения в три от конкурсите за обществени поръчки в периода 2010-2012 година. Пет от съставените седем акта за нередностите бяха съставени лично на проф. Раденовски.

През юни здравният министър смени ръководството на лечебното заведение, като само Раденовски запази поста си.

Коментари: 0