Дончев: БСП трябва да внесе оставката си в деловодството на НС

Съюз с ДПС е възможен, но е нелогичен, смята лидерът на евролистата на ГЕРБ

Автор: Божидара Иванова

"Четейки резултатите от тези избори - първото и най-правилно от политическа гледна точка, действие е правителството да внесе внесе оставката си в деловодството на Народното събрание (НС). Това заяви водачът в листата на ГЕРБ Томислав Дончев в предаването "Здравей България" по Нова ТВ.

По думите му е ясно, че този резултат не може да предизвика предсрочни избори, "но в политиката трябва да има морал".

"Случаят в Бобов дол е само част от картината. Има населени места в страната, където ако си позволиш да мислиш "неправилно" - не ти изкупуват млякото, тютюна, не ти пускат животните на паша", коментира бившият министърът на еврофондовете в кабинета на Бойко Борисов.

Според Дончев коалиционната формация, която управлява в момента, го прави абсолютно нелегитимно от морална и политическа гледна точка и ако не беше "Костинброд", тя нямаше да има никакъв шанс.

Бъдещият евродепутат обясни още, че съюз с ДПС е възможен, но е нелогичен. "Ако резултатът беше от парламентарни, а не европейски избори, сближаването с ДПС щеше да е възможно, но нямаше да е логично". Според Томислав Дончев от безпринципни конфигурации губят всички.

Коментари: 0