Държавата подготвя стимули за малките фирми

Правителството ще търси начин за възстановяване на съществуващи и съществували производства, увери финансовият министър

104 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Малките и средни предприятия са поставени на фокус и са основен обект на подготвяните стимулиращи мерки. Това каза министърът на финансите Петър Чобанов в първия ден на Младежкия икономически форум "Стартирай бизнес в България", организиран от Студентския съвет при Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Чобанов увери, че правителството вече насочва своите усилия към създаването на предпоставки за възстановяване на съществуващи и съществували производства и стопански дейности, както и за разкриването на нови.

Едни от най-неотложните стабилизационни мерки, предприети през първите месеци от мандата на правителството, бяха тези за възстановяването на икономиката и подобряването на бизнес-средата чрез завръщането на държавата на позицията на коректен и предсказуем партньор на бизнеса, започна изказването си Петър Чобанов.

Финансовият министър подчерта още, че основната задача, която си поставя кабинетът и която е заложена в проекта на бюджета за следващата година, е да се възстанови икономическия растеж. "Необходимо е да се положат усилия фискалната и икономическата ни политика да са съобразени с постигането на растеж - без него фискална стабилност в средносрочен и дългосрочен период е невъзможна", допълни Чобанов, цитиран от пресслужбата на МФ.

В изложението си министърът представи мерките и политиките на държавата, насочени към намаляване на административната тежест за гражданите и бизнеса, подобряване на бизнес средата и повишаване на конкурентоспособността на икономиката.

Подкрепи Economic.bg