Двойно повече гласове за БСП в Бобовдол

Работниците в мината са принудени да гласуват за левицата, в противен случай рискуват да загубят работата си

БСП има двойно повече гласове от ГЕРБ в Бобов дол, показват резултатите от изборите. Това бе очаквано след като преди няколко дни изтече запис, в който стана ясно, че работниците в мини "Бобов дол" са принудени да гласуват за БСП.

Откакто Христо Ковачки е собственик на мината, се гласува под строй, споделят работниците. Всички миньори получават по 50 лева, като парите им се превеждат по банков път, предаде Нова ТВ.

По думите на работниците в района е много трудно да си намериш работа, тъй като мината е основния поминък. Поради тази причина хората се страхуват да говорят, за да не загубят работата си.

Междувременно стана ясно, че работниците в мината получават една трета от заплатите си под формата на ваучери за храна, но магазинът от който пазаруват е празен. Това е красноречиво предупреждение, че ако не гласуват "правилно", ваучерите им ще изгорят.

Според информация на местен сайт, БСП печели 1700 гласа, а ГЕРБ - 800. Данните са на председателя на ОИК-Бобов дол и зам.-председател на Общинския съвет Валери Раделев.

Коментари: 0