"Еврохолд" продаде бизнеса си с имоти

Публичният холдинг се раздели с "Еврохолд Имоти" срещу 2 млн. лв.

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Публичният холдинг "Еврохолд България" АД продаде дъщерното си дружество "Еврохолд Имоти" ЕООД, опериращо в областта на управлението на имоти. От компанията обявиха, че стойността на сделката е 2 млн. лв. От холдинга обясняват, че счетоводната печалба от сделката ще бъде 552.7 хил. лв.

Освен това се очакват и други положителни ефекти за компанията като например намаляване на задълженията и съответно по-ниски разходи за лихви. След сделката консолидираните задължения на "Еврохолд" ще намалеят с 4.6 млн. лв., а разходите за лихви с 400 хил. лв. годишно. Отчитайки печалбата от сделката и прогнозираната загуба за текущата година на "Еврохолд Имоти" ЕООД, финансовият резултат на групата за 2013 г. ще се подобри с 2.05 млн. лв., се казва в официалното съобщение на холдинга.

Продажбата е в резултат на водената през последните няколко години политика на компанията за фокусиране на бизнеса в групата "Еврохолд" върху основните направления - застраховане, лизинг, продажба на автомобили и управление на активи.

По данни от Търговския регистър "Еврохолд Имоти" ЕООД е еднолична собственост на регистрираната на Вирджинските острови офшорна компания "Авто Юнион холдинг лимитид". Капиталът на дружеството за управление на имоти е 500 хил. лв. В структурата му влиза "Еврохолд Имоти-Велико Търново" ЕООД.

Коментари: 0