Европа обсъди поведението на Сидеров

Лидерът на "Атака" си позволява безпрецедентно поведение заради ключовата си роля за правителството на БСП и ДПС, заяви евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев

100 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Европейския парламент обсъди днес скандала на летище Варна между лидера на "Атака" Волен Сидеров и френската дипломатка Стефани Дюмортие, предаде Нова ТВ.

"Бих искал да заклеймя това недостойно политическо поведение и своята изненада, че българското правителство не го е заклеймило", заяви в пленарен дебат в Страсбург френският депутат от Европейската народна партия Жан-Пиер Оди. Той призова колегите си да не пренебрегват повече обстоятелството, че кворумът в българския парламент от изборите през май зависи от "Атака".

Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев заяви, че "Атака" си позволява безпрецедентно поведение заради ключовата си роля за правителството на БСП и ДПС. По думите му в страната ни броди "призракът на задкулисието, воден от бившите комунистически агенти на Държавна сигурност, чийто резултат е липса на ефективна борба срещу корупция, ксенофобия и анти европейски сделки".

Коментари: 0