Experian с отличие за инвестициите си в България

Компанията ще инвестира 21 млн. лв. и ще разкрие 150 работни места у нас в рамките на 5-годишен период

304 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

"Експириън България" ЕАД получи награда от Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) за инвестициите си в страната ни. На официална церемония в МИЕ днес зам.-министърът на икономиката и енергетиката Анна Янева връчи Инвеститорски сертификат клас А на оперативния мениджър на компанията Мая Миланова.

"Наградата е признание и последващ резултат от реализацията на плановете ни за инвестиране и разширяване в България. За изминалата година увеличихме с близо 50% локалния екип в различни сфери. Плановете ни за тази година включват разширение на дейността тук и утвърждаване на българския офис като ключов център за компанията", коментира Мая Миланова.

Глобалният лидер в предоставянето на информация, аналитични решения и маркетинг услуги на финансови организации и потребители Experian обяви, че в рамките на 5-годишен период компанията ще инвестира близо 21 млн. лв. и ще разкрие 150 работни места у нас. Плановете за разширение на част от екипите бяха обявени през септември 2013 година, като 40% от разкритите места вече са заети. В сумата на инвестицията влизат разходи за възнаграждения, техническо оборудване и наем на помещения за допълнително наетите 150 служители.

Новината идва след отличието на Еxperian България в престижната класация на Българската агенция за инвестиции (БАИ) "Инвеститор на годината", маркираща най-значимите инвестиции през изминалата година в България. Еxperian България бе наградена за направените инвестиции през 2013 в ИТ сектора у нас и получи плакет, връчен от Георги Тодоров, заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията на официална церемония "Инвеститор на годината 2013" в хотел Шератон на 5 февруари.

Подкрепи Economic.bg