Facebook плаща от $500 и нагоре за открити бъгове

Социалната мрежа включи очилата Oculus Rift в програмата си за възнаграждения при сигнализиране за систематични грешки

Награда за хейтъри

Facebook плаща от $500 и нагоре за открити бъгове
260 ~ 2 мин. четене
Автор: Николай Марченко

Социалната мрежа Facebook (FB) добави очилата за добавена реалност Oculus Rift към програмата си за възнаграждаване на открити от потребители бъгове, грешки и пропуски в софтуера. За това пише специализираното oнлайн издание The Verge. 

Минималната награда ще е 500 долара, като няма таван за потенциалния размер на еднократния „бонус“. Компанията Facebook Inc. само за миналата година е изплатила награди на обща стойност 1.5 млн. долара.

Съобщава се, че няма да има и ограничение колко отделни грешки може да бъдат съобщени от един човек, като всеки може да участва. Единственото условие е бъговете да бъдат достатъчно сериозни и да не се повтарят. Компанията придоби компанията, която ги създава, през март 2014 г. за сума от около 2 млрд. евро. Тя обяви, че ще продължи разработката на продукта Oculus Rift както досега, без да прави промени.  

Все пак FB е решила да прибегне до помощта на техните почитатели - те ще могат да изпращат информация за открити от тях бъгове в софтуера. Последното се установява за наличие от самите инженери на FB, които ще извършват подробни проверки на всички получени данни. Едва след това те ще определят размера на наградата за всеки бдителен "юзър".

Кампанията по "п
риемането” на бъгове от страна на FB също така е безсрочна. В централата на компанията на Марк Зукърбърг очакват, че когато повече хора се сдобият с Oculus Rift и програмистите започнат да създават допълнителни приложения за устройството, тогава "ще бъдат открити и повечето по-сериозни пропуски".

Пояснява се, че засега такива се откриват най-вече в чат системата, което е налице и при сайта на Facebook. В момента, повечето бъгове се регистрират в месинджъра на Oculus, което не ги прави много по-различни от тези в социалната ни мрежа“, обяснява инженерът по сигурността във Facebook Inc. Нил Поул. Коментари: 0