Фандъкова представя мобилно приложение "Невидимата Сердика"

Проектът е в рамките на Националната библиотечна седмица

Автор: Economic.bg

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще присъства на представянето на проект „Невидимата Сердика”, съобщиха от пресцентъра на общината. Събитието ще се състои в Национален студентски дом, Зала „Галерия“ в 14:00 часа.

„Невидимата Сердика“ е безплатно приложение за мобилни телефони, което дава възможност на потребителите да научат повече за скритите и най-впечатляващи исторически и архитектурни обекти в София, столицата на България, посредством изображения, видео материали, 3D модели, интересни истории и легенди за подбраните обекти, различни от стандартната информация в пътеводителите.

Като начало бяха подбрани 5 ключови обекта: църква „Св. София“, църква Ротонда „Св. Георги“, Софийски римски амфитеатър, Ларгото (включ. обектите около и под него) Гробниците под жълтите павета.

Представянето на проекта „Невидимата Сердика“ е част от Националната библиотечна седмица, която се провежда от 12 до 16 май под надслов „Библиотеките откриват нови хоризонти“ и се организира от Българската библиотечно-информационна асоциация с подкрепата на Фондация „Америка за България”.  

Коментари: 0