Forbes постави Бербатов на първо място сред знаменитостите

Футболистът оглавява класацията заради успехите си на терена и активностите на фондацията си

96 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Forbes България постави Димитър Бербатов на първо място в класацията си за знаменитости. С това една от най-популярните и очаквани класации на престижното бизнес издание направи първите си крачки и у нас. Подреждането на родните звезди следва методологията на американското издание и измерва периода от 25 август 2012 г. до 25 август 2013 г.

Бербатов оглавява класацията заради успехите си на терена и активностите на фондацията си, обясняват от Forbes България. Той е и българинът с най-много последователи във Facebook. В първата десетка на топ 70 на българските знаменитости попадат Влади Ампов-Графа, Слави Трифонов, Григор Димитров, Мария Илиева, Ники Кънчев, Любо Нейков, Миро, Христо Стоичков и Лили Иванова.

В звездната класация има спортисти, музиканти, ТВ водещи и продуценти, актьори, модели и актриси. Знаменитостите са оценени по критерии като успехи в областта, в която се изявяват, участие в проекти, различни от основната им дейност - благотворителност, честота на медийните изяви и активност в социалните мрежи.

Подкрепи Economic.bg