GM изтегля модели на Cadillac и Chevrolet

През сервизно обслужване ще преминат и SUV модели на Chrysler

GM изтегля модели на Cadillac и Chevrolet
Автор: Стилиян Гребеничарски

General Motors ще изтегли около 130 хил. автомобила от няколко модела на марките Cadillac и Chevrolet, съобщава Bloomberg, цитирайки решение на Националната служба за пътна безопасност на САЩ.

Мярката ще се приложи за модели XTS на Cadillac, произведени от 14 февруари 2012 г. до 22 август 2014 г. и Chevrolet Impala, произведени от 15 януари 2013 до 22 август 2014 г. Причината е в открит проблем с електронния лост на буталото за ръчната спирачка. Непълното му връщане в изходна позиция може да доведе до остатъчно задържане на спирачните дискове. Тяхното прегряване е предпоставка за възникване на пожар. Тяхното прегряване е предпоставка за възникване на пожар.

 Компанията ще уведоми собствениците, а спирачният софтуер ще бъде обновен безплатно в разпространителската мрежа. Кампанията ще започне до края на месеца.

Това е втори удар по имиджа на производителя, след като през февруари изтеглянето на автомобили поради проблем със запалването се разшири до 2,59 млн. броя. Регулаторите критикуваха силно GM, че е забавила процеса, особено за при моделите от нисък клас.

Институцията съобщи, че Chrysler също привика собствениците на близо 189 хил. SUV автомобили Dodge Durango и Jeep Grand Cherokee от 2011 г., поради потенциален дефект на горивната помпа. Част от нея може да причини внезапна загуба на мощност на двигателя, което е предпоставка за тежки инциденти. Сервизното обслужване в дилърската мрежа ще започне на 24 октомври.

Коментари: 0