Германски политик поиска визи за българските роми

"Администрацията на ЕС е заета да регулира крушките за лампите и душовете, вместо да се занимава с реалните проблеми на Общността", заяви Вилфрид Шарнагл

3605 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Германският политик от Християн-социалния съюз (ХСС) Вилфрид Шарнагл поиска спешно да бъде възстановен визовият режим спрямо бедните ромски семейства от България и Румъния, предава немския всекидневник Die Welt.

"Брюксел ни вкара в този проблем", заяви Шарнагл, като отбеляза, че администрацията на Европейския съюз е заета да регулира крушките за лампите и душовете, вместо да се занимава с реалните проблеми на Общността.

Според Шарнгал трябва да се възстанови визовият режим, за да се спре имиграцията. "Германците не могат да решат всички проблеми на света", посочи той.

Изказването се случи по време на проведена дискусия в Германия по въпроса за бедността на имигрантите. Въпросът беше повдигнат, след като Асоциацията на германските градове предупреди за последиците от големия брой бедни роми.

По-рано през деня стана ясно, че френската полиция е изгонила над 350 самонастанили се души, предимно български роми, от две незаконно окупирани сгради в Бордо. Част от емигрантите са се нуждаели от социална или медицинска помощ, но тя не им е била предоставена от местните власти.

 

 

Подкрепи Economic.bg