Google Watch излиза по-рано от очакваното

„Умният” часовник ще се използва съвместно със смартфона X Phone

3644 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

„Умният” часовник на американската корпорация Google Inc. – Watch, може да излезе на пазара още през летните месеци на годината. Това предава The Financial Times, позовавайки се на собствени източници. Досегашните слухове гласяха, че устройството ще бъде достъпно за потребителите към края на септември, или началото на октомври 2013 г.

По предварителна информация, Google Watch ще се използва съвместно със смартфона X Phone, първите информации за когото се появиха в края на миналата година.

Очакванията са, че устройството ще допълни функциите на смартфона. Подобни джаджи разработват и конкурентите от Apple, Samsung, както и китайската компания Huawei. Aнализатори отбелязват, че нишата на мобилните часовници е перспективна и по всичко личи, че ще стане нова арена на конкуренция между големите световни брандове.

От Google е подали заявка за патент на часовник два екрана, като единият ще е на панти, със сензорен интерфейс и вградена камера. Очаква се компанията да разкрие подробности за футуристичния си проект на конференцията за разработчици Google I/O, която ще се проведе през май 2013 г.

Подкрепи Economic.bg