Gucci откри Седмицата на модата в Милано

Колекцията съчетава прозрачни тъкани с дълбоки деколтета, голи гърбове и големи цепки

328 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Световноизвестната марка ”Гучи” откри Седмицата на модата в Милано за сезона пролет-лято 2014 г. Колекцията на известната марка съчетава прозрачни тъкани с дълбоки деколтета, голи гърбове и големи цепки, предаде bTV. Тенденциите през следващата година са почти изцяло в черно с някои цветни пръски и златиста бродерия. Актуални ще бъдат и обувките с еластични каишки и метални конусовидни токове.

Дизайнерката Фрида Джанини предложи макси тениски, бомбери, анцузи и линейна бродерия, характерна за спортното облекло. Колекцията й има за цел да пресъздаде облекло за активна, прелъстителна и чувствена жена. Модната линия черпи идеи и от азиатските кимона, тъй като в нея има бродерии, пайети и мрежести детайли.

Алберта Ферети показа красиви фолклорни тоалети с панделки, бродерия и апликации на цветя. Колекцията напомня за слънчева мексиканска фиеста. Линиите са романтични, дългите поли се съчетават с къси блузи, освежени с цветни сатенени панделки на кръста, апликации на цветя на деколтето и бродирани ръбове.

Канадците Дийн и Дан Кейтън от DSquared2 показаха новата си колекция в духа на 50-те и 60-те години на миналия век, когато модата е ”весела и колоритна”. Тоалетите им са секси с намеци за отминалите представи за скромност и залагат на бански, украсени с мънистаи пайети. Заедно с това двамата дизайнери се насочват към изтънченост с уникални детайли, ретро очила, камбановидни сламени шапки и обувки с шеметно високи токове.

Подкрепи Economic.bg