Гърция продава правителствен самолет

"13-местният самолет Embraer ще бъде продаден и приходите ще бъдат използвани за покриване на други нужди на въоръжените сили", се казва в изявление на правителството

Гърция обяви в понеделник, че ще продаде един от трите държавни самолета, а останалите два ще предостави на разположение на националните военновъздушни сили с цел намаляване на разходите на фона на усилията за балансиране на държавния бюджет, съобщава Yahoo News.
 
"13-местният самолет Embraer ще бъде продаден и приходите ще бъдат използвани за покриване на други нужди на въоръжените сили", се казва в изявление на правителството. Вторият бразилски Embraer ще бъде предаден на военновъздушни сили за обучение.

За държавни пътувания ще бъде използван единствено американският „Гълфстрийм", който обаче също ще бъде предоставян на армията, за да не се претоварват военните транспортни самолети.

Гърция е подложена на сериозен натиск от ЕС и Международния валутен фонд (МВФ) за намаляване на държавните разходи в замяна на заеми от милиарди евро, които поддържат икономиката на страната жива.

Коментари: 0