И Станишев обърка "Ранобудните студенти" с "ултраси"

Те са докарани от Перник, Благоевград от Борисов и неговите кръгове, смята председателят на Коалиция за България

Снимка: БГНЕС

100 ~ 2 мин. четене

Лидерът на "червените" Сергей Станишев се превърна в поредния политик, който си позволи да квалифицира протестиращите пред НС. Няколко дни след като първо Десислав Чуколов от "Атака" оприличи "Ранобудните студенти" като "малките изродчета на Бойко", а след това депутатът от ДПС Йордан Цонев даде друго "цветно" определение на студентите - "футболни агитки", председателят на Европейските социалисти нарече лицата на протеста "ултраси от Перник и Благоевград, докарани от Борисов и неговите кръгове".

"За Коалиция за България властта не е самоцел", заяви  председателят на ПГ на Коалиция за България Сергей Станишев в декларация от парламентарната група. „Няма как Народното събрание да остане безучастно към това, което се случи. Всички видяхме сцени на насилие по същество. Опитът за превземане на сградата на българския парламент, тези, които стоят дълбоко зад организацията на тези събития, сега напускат злата”, заяви Станишев.

„Бяха докарани организирани ултраси с една цел – да щурмуват сградата на парламента. В коя демократична държава в ЕС подобно вандалско действие, подобен метеж са допустими? Трябва да се сложи разграничителна линия между правото на демократичен процес на всеки гражданин. Това се случва, благодарение на промяната от 12 май тази година. В чий интерес е всичко това? За кого се прави”, попита той.

„Отговорът е очевиден за голяма част от гражданите. Те са в опозиция, но логиката, мотивацията на г-н Борисов и неговото обкръжение са ясни и деструктивни – „ако тази държава не е моя, ще я срина всеки ден”. Това е закономерно поведение за партия ГЕРБ”, каза още Сергей Станишев.

"Трябва да има ясна преграда и противопоставяне на опита за метеж. Тези ултраси са докарани от Перник, Благоевград от Борисов и неговите кръгове. Какво общо имат с демокрацията? С парите, откраднати от данъкоплатците ли им плащат”, попита Станишев.

Подкрепи Economic.bg