IT секторът призова за незабавна оставка на правителството

От бранша подкрепят действията и мотивите на Ранобудните студенти за възстановяване на морала в политиката и съграждане на нов обществен договор

Снимка: БГНЕС

196 ~ 2 мин. четене

Ние, долуподписаните изпълнителни директори на български софтуерни компании, подкрепяме действията и мотивите на Ранобудните студенти за възстановяване на морала в политиката и съграждане на нов обществен договор. Така започва Прокламацията, която беше изпратена до медиите и подписана от изпълнителни директори на софтуерни компании.

"Призоваваме за незабавна оставка на Правителството и Народното събрание с провеждане на нови избори!", обръщат се от бранша, който е един от най-бързо развиващите се сектори на икономиката и дава далеч по-високи от средните за страната заплати.

Ето и останалата част от декларацията на директорите на софтуерни компании:

Българската софтуерна индустрия е един от най-динамичните и конкурентоспособни сектори, изпреварващ неколкократно средния растеж на икономиката като цяло. Тя осигурява стойностна професионална реализация на хиляди млади хора с високо качество на живот за тях и техните семейства. Реализация на световно ниво - тук, в България.

Работещата демокрация с активно гражданско участие, върховенството на закона и управлението в обществена полза са необходими условия за устойчиво развитие напред. В момента нито едно от тези условия не е изпълнено. България може да стане благополучна и социално-справедлива страна, ако осъществим образователна реформа и развием икономика с висока добавена стойност. Сегашното управление и изкривена политическа система не позволяват това.

Продължаващият разпад на държавността и тоталната загуба на легитимност на най-важните обществени институции ограбват страната ни не само икономически и социално, но преди всичко морално. Ограбват бъдещето на нашите деца.

Оставка! Веднага!

Александър Табаков

Асен Кънев

Асен Рахнев

Атанас Киряков

Бисер Иванов

Венелин Димитров

Веселин Кюркчиев

Владислав Косев

Георги Брашнаров

Георги Шарков

Деян Василев

Димитър Гюлев

Динко Танев

Евгени Кирилов

Ивайло Георгиев

Ивайло Радев

Иван Драгоев

Илия Йорданов

Йордан Недев

Красимир Стоянов

Крум Хаджигеоргиев

Любомир Чолаков

Марин Кунев

Мирослав Илиев

Митко Митев

Николай Павлов

Олга Добрева

Полина Янчева

Росен Маринов

Соня Начкова

Станислав Сираков

Стоян Боев

Стоян Митов

Тодор Гигилев

Филип Мутафис

Явор Джонев

Подкрепи Economic.bg