Искат увеличаване на заплатите в МВР с 25%

Основният мотив на синдикалистите е компенсирането на инфлационните процеси

Увеличаване на основните заплати на служителите в МВР поне с 25% най-късно от 1 януари 2013 г., искат от Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), се посочва в съобщение до медиите.

Предприети са действия за организирането на двустранни преговори с политическото ръководство на МВР по исканите промени, съобщават още от СФСМВР.

Мотивите за исканото увеличение е компенсирането на инфлационните процеси, липсата на реално увеличение на заплатите и на бонуси или на допълнителното материално стимулиране през последните години.

Сред останалите искания на синдикалистите са приемане на законодателни промени, които да дадат дефиниция на термина "физическа неприкосновеност".

От СФСМВР искат още промяна в съдържанието на термина "несъвместимост със службата в МВР", премахване на възможността да се полага извънреден труд извън размера, подлежащ на компенсация, и премахване на дискриминацията при завършващите задочна форма на обучение в Академията на МВР служители на МВР.

От синдикалната организация очакват реални резултати от преговорния процес през септември. Засега е насрочена среща с ръководството на МВР за обсъждане на исканията, която ще се състои на 22 август.

В случай че резултатите от двустранните преговори не удовлетворяват СФСМВР, синдикалистите са готови да предприемат протестни действия, се посочва в съобщението.

Коментари: 0