Изборът на Пеевски за шеф на ДАНС изкара хиляди по улиците

В редица градове на страна народът изрази недоволството си срещу новия шеф на ДАНС

Снимка: БГНЕС

140 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Няколко хиляди недоволни демонстранти се събраха на протест срещу пред Министерски съвет в София, за да изразят недоволството си от назначението на Делян Пеевски от ДПС за председател на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС).

Протестиращите в София скандират "Пеевски в затвора", "Червени боклуци", "И преди, и сега, БСП е мафия" и "Оставка". Издигнати са лозунги "Не искаме правителство на енергийната мафия", както на български, така и на английски език.

Има засилено полицейско присъствие, както и жандармерия.

Организацията за протеста се води във Facebook. Акцията бе насрочена за 18.30 часа, а повече от 39 хиляди потвърдиха присъствие в групата "Не искам Пеевски за шеф на ДАНС".

Освен в столицата демонстрации имаше и в още редица градове на България.

В морската столица Варна се събраха около 500 души, които блокираха кръстовището пред сградата на общината. Има засилено полицейско присъствие.

Пред сградата на общината в Русе излязоха близо 100 души. Протестиращи се събраха и в Кърджали пред паметника на Васил Левски в централната част на града. В Благоевград също излязоха недоволни от назначението на ръководителя на ДАНС, а в Пловдив недоволството прерасна и в протест срещу областния управител, който е номиниран от ДПС, но не е член на партията.

Изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС бе направен днес от Народното събрание. Предложението дойде от министър-председателя Пламен Орешарски. Назначението на Пеевски бе посрещнато с недоволство от парламентарната група на ГЕРБ, но и от някои депутати.

Коментари: 0