Изграждат проект за 7.22 млн. лв. в "София Тех Парк"

"Уолтопия" изгражда Научно-изследователски и развоен център, който трябва да разкрие 37 нови работни места

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Изпълнителният директор на "София Тех Парк" Елица Панайотова съобщи, че технопаркът си сътрудничи със Софийския университет, Техническия университет, Българска академия на науките и бизнеса

Един от първите проекти, реализирани на площадката на "София Тех Парк", е Научно-изследователски и развоен център - част от "Колайдър Активити център". Той ще бъде изграден от българския производител на катерачни стени Walltopia ("Уолтопия" ООД), която днес получи сертификат за инвеститор клас А.

Стойността на проекта е 7.22 млн. лв. и се очаква да бъдат разкрити 37 нови работни места, съобщиха от министерството на икономиката.

Изпълнителният директор на "София Тех Парк" Елица Панайотова съобщи, че технопаркът си сътрудничи със Софийския университет, Техническия университет, Българска академия на науките и бизнеса. С клъстерите Телекомуникации и Микроелектроника и индустриални електронни системи вече са подписани договори за партньорство, допълни Панайотова.

Заедно с настоящия сертификат, издадените през 2013 г. сертификати по реда на Закона за насърчаване на инвестициите са общо 12 на брой. Проектите по тях предвиждат инвестиции в размер на 60 млн. лв., както и създаване на повече от 720 работни места, информират от МИЕ.  

Коментари: 0