Jaguar F-TYPE стъпи на българска земя

Цената на стандартната версия с двигател V6 Supersharged на луксозния автомобил в България е 146 400 лв. с ДДС

164 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Новият Jaguar F-TYPE бе показан в посолството на Великобритания в София. Премиерата на новия автомобил се състоя на британска земя в резиденцията на посланника на Великобритания в България Джонатан Алън. Освен техническите характеристики на F-TYPE, на премиерата станаха ясни и цените, на които ще се продава.

„Целта на новия F-TYPE е да обедини в едно 75-годишната история на марката „Jaguar”, заявиха авторите на автомобила, като подчертаха, че за създаването му е използван най-добрият алуминий в света. Автомобилът е изграден със специална кормилна рейка за светкавична реакция при бързи маневри.

Новото преложение на Jaguar се предлага с бензинови двигатели и механичен компресор, както и стоп/старт технология за икономия на горивото. Първите две версии са оборудвани с новия 3.0 литров V6 агрегат, който разполага  с 340 или 380 к.с. в зависимост от желанието на купувача. F-TYPE V8 S разчита на мотор от 495 к.с. и ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.2 секунди. Максималната скорост е ограничена електронно до 300 км/ч.

Цената на стандартната версия с двигател  V6 Supersharged на луксозния автомобил в България е 146 400 лв. с ДДС. Моделът е наличен в още две версии F-TYPE S  и F-TYPE V8 S, които се предлагат на цени от 168 500 и 197 400 лв. с ДДС. На 15 юли българската публика ще има възможност да види роудстъра на стартиращия автомобилен салон в София, а следващата година,  ще се запознае и с версията „купе”.

Коментари: 0