KIA показа новото Sorento

Всъдеходът е на платформата на Hyundai Grand Santa Fe

KIA показа новото Sorento

Автомобилният производител Kia показа първите официални скици на новото поколение Sorento. Компанията обяви, че премиерата на всъдехода за Южна Корея (там моделът е известен като Sorento R) ще се състои през септември тази година.

Новият модел ще бъде по-голям, по-просторен, но и по-икономичен от своя предшественик. В основата му ще бъде платформата на Hyundai Grand Santa Fe - отпред окачването ще е McPherson, а отзад - независимо, многоточково.

В Северна Америка моделът ще се продава с атмосферни мотори - 4-цилиндров с обем 2.4 литра и 3.3-литров V6, оборудвани със система за директно впръскване на горивото. За този пазар се предвижда и хибридна версия, пише AutoMedia. 

В Европа ще се предлага 2.2-литров дизел със 197 к.с. и 436 Нм въртящ момент. Бензиновите агрегат ще бъдат 2.4 Theta II и 2.0 Nu в две версии на мощността - 175 и 166 к.с. Всъдеходът ще предлага и система за задвижване на четирите колела с електрохидравлична муфа Dynamax, произведена от фирмата Magna, и 6-степенна автоматична скоростна кутия. 

Коментари: 0