Кандидатите за депутати от Кърджали

Водачите на листи от петте партии, които според социологическите агенции имат най-голям шанс да влязат в парламента

4058 ~ 2 мин. четене

Кандидат-депутатските листи в 9-и Многомандатен избирателен район Кърджали:


ГЕРБ
Цвета Караянчева е изборът за водач на листа от ГЕРБ. Тя е депутат от 41-о Народно събрание. По професия е инженер. Зам.-председател на парламентарната група на партията и областен координатор за региона.


 


 


 В листата на ГЕРБ следват:


2. Есат Садък 5. Асен Тюрдиев 8. Фейзи Бекир

3. Адам Персенски 6. Златка Сиджимова-Митева 9. Антон Хаджиев

4. Иванка Таушанова 7. Веселина Юрукова 10. Сабахттин Бекчи

 БСП
Начело на листата на БСП е Милко Багдасаров. Той завършва „Информатика" в СУ "Климент Охридки"; право, бизнес и държавна администрация в УНСС. Има магистърска степен по Счетоводство и контрол. Работил е в СОУ „Петко Рачов Славейков" в Кърджали. Председател на Областния съвет на БСП в Кърджали, общински съветник. През 2011 година Багдасаров е кандидат-кмет, издигнат от БСП, за Кърджали, но не успява да се пребори.


 


В листата на БСП следват:


2. Бисер Каменов Николов 5. Георги Тончев Кючуков 8. Кристияна Миткова Арабаджиева

3. Селма Реджеб Чауш 6. Мюжгян Сабри Али 9. Божидар Петров Стоянов

4. Марияна Делчева Ликова 7. Владимир Стоянов Атанасов 10. Николай Маринов Николов

 


ДПС
Водач на листата на ДПС е Лютви Местан.  Той е начело в списъка с кандидат депутати и в Благоевград. Народен представител в 38-о, 39-о, 40-о и 41-о Народно събрание. Заместник-председател е на Парламентарната група на ДПС. Завършва българска филология и право във Великотърновския университет. Работи като учител в Угърчин, Ловешко и Момчилград. От 1991 г. е началник на общинския отдел „Образование и култура“, а след това - заместник-кмет на Момчилград. Избран е за председател на ДПС през февруари тази година.


 В листата на ДПС следват:


2. Ердинч Исмаил Хайрула 5. Неджми Ниязи Али 8. Муса Юсуф Сеидахмед

3. Мустафа Фахри Ахмед 6. Мукаддес Юсуф Налбант 9. Метин Байрамали Сали

4. Салиха Хакиф Емин 7. Шинаси Мехмедов Сюлейманов 10. Айхан Ахмед Етем 

 


"Движение България на гражданите"Проф. Велислав Минеков изборът за водач в Кърджали на „Движение България на гражданите”. Той е завършил Националната художествена академия, специалност скулптура. След дипломирането си специализира металодизайн в Хамбург. Участвал е в множество конкурси за скулптура и международни симпозиуми. Негови работи има в САЩ, Русия, Италия, Германия, Турция, Ливан, ОАЕ, Мароко, Испания и др. Председател е на Контролния съвет на Съюза на българските художници, член е на Съюза на професионалните художници в Германия.


 В листата на "Движение България на гражданите" следват:


2. Нина Петкова Ламбова 5. Белгин Мустафа Халибрям-Юмер 8. Лиляна Тодорова Димитрова

3. Хасан Бекир Юсеин 6. Ани Таньова Моллова 9. Валентин Здравков Пенев

4. Стоил Иванов Стоилов 7. Цветелина Билянова Далова 10. Мария Пилева Качулева

АТАКА
Димитър Аврамов е водач на листата на „Атака” в Кърджали и Смолян.  Завършил е българска филология в СУ  “Кл. Охридски”. Работил е като журналист в редица централни печатни издания. Един от основателите на в. “Земя”. Работи във в. “Атака” от създаването й. Почетен член е на Националния независим съюз на офицерите в България, председател на Българския културно-информационен център за Кюрдистан. Активен участник в коментарните предавания на ТВ “Алфа”.


 


*според обявената до момента информация от партиите

Подкрепи Economic.bg