Ключов проблем в аграрния сектор е хидромелиорацията

Служебното правителство ще настоява българското аграрно производство да бъде основен приоритет и на следващите управляващи, за да може да се възстанови всичко, което сме загубили през годините”, каза земеделският министър проф. Иван Станков

332 ~ 2 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Ключов проблем в аграрния сектор остават хидромелиоративните услуги. Затова и в новия програмен период на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) на първо място е заложено изграждането на хидромелиоративната система чрез редица мерки. Това каза министърът на земеделието и храните проф. Иван Станков по време на научната конференция на тема „Иновации и развитието на земеделието в България”. Тя бе организирана от Аграрния факултет на старозагорския Тракийски университет.

Министър Станков обърна внимание на това, че през следващия програмен период на Общата селскостопанска политика (ОСП) 2014-2020г. иновационното развитие в земеделието е заложено като основен приоритет, който да доведе до устойчив растеж на сектора, както в европейските страни, който вече могат да се похвалят с такъв, така и у нас.

„Служебното правителство ще настоява българското аграрно производство да бъде основен приоритет и на следващите управляващи, за да може да се възстанови всичко, което сме загубили през годините”, каза още министър Станков.

Министър Станков връчи плакет на Министерство на земеделието и храните на декана на Аграрния факултет на Тракиийския унивеситет проф. Радослав Славов. Той му благодари за добрата работа, както в научната дейност, така и в Бизнес-научния съвет към МЗХ, който изготви общата стратегия за сектор „Земеделие”. Министърът посочи, че проф. Славов ще бъде председател и на работната група, която ще обобщи Стратегията и ще я внесе на президента Росен Плевнелиев.

„Надявам се, че със съвместната работа на министър Станков, участниците в Бизнес-научния съвет и експертите от министерството ще бъде показан верният път за развитие на земеделието у нас”, посочи, от своя страна, проф. Радослав Славов.

Подкрепи Economic.bg