Корейци пускат най-бързата безжична мрежа в света

Мрежата ще позволява на потребителите да свалят със скорост от 150 MB в секунда

136 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Най-големият мобилен оператор в Южна Корея ще предлага на жителите си най-бързата безжична мрежа в света, предаде BBC. Мрежата ще позволява на потребителите да свалят със скорост от 150 MB в секунда, което е два-пъти по-бързо от останалите 4G мрежи и близо 10 пъти по-бързо от стандартните 3G мрежи.

Японската телекомуникационна компания SK Telecom от началото на юли ще предлага на клиентите си стрийминг с висококачествено full-HD видео на 1080р в реално време. Мрежата ще предоставя на потребителите и видео чат услуга с невиждано досега аудио и видео качество.

Освен жителите на Южна Корея, достъп до новата технология ще имат и притежателите на подобрената версия на Galaxy S4 на Samsung. В мобилното устройство корейският гигант е поставил допълнително специален комуникационен чип, който предоставя достъп на притежателя до LTE-A системата.

Предвижда се още шест устройства, съвместими с новата мрежа, да бъдат пуснати до края на годината, а всички  абонати на SK Telecom ще могат безплатно да ъпгрейднат телефоните си. Първоначално услугата ще бъде пусната в 44 корейска града, а в бъдеще броят на населените места ще се разраства.

Коментари: 0