Костов: Оставката на Дянков е жертвоприношение

"Рокадите в кабинета са панически", смята лидерът на ДСБ

120 ~ 1 мин. четене

Оставката на Симеон Дянков е опит за изкупително жертвоприношение. Това каза лидерът на ДСБ Иван Костов, който заедно с "Единство" поиска оставката на премиера Бойко Борисов и назначаване на експертно програмно правителство.

"ДСБ и "Единство" дълго време предупреждаваха за липсата на адекватни мерки от страна на правителството и липсата на реформа в енергетиката", добави лидерът на "Единство" Надежда Михайлова. "Има безпрецедентен срив на едно правителство, което компрометира дясната идея и действа с леви идеи", добавя тя.

"Рокадите в кабинета са панически", добави още Иван Костов, според когото трябва да бъде изработен пакет от спешни антикризисни мерки.

Малко по-рано днес вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков подаде оставка. Евентуалните мотиви също все още не са известни. От Министерството на финансите потвърдиха информацията.

Предложенията на министър-председателя предвиждат Симеон Дянков да бъде освободен като вицепремиер и министър на финансите. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова да бъде избрана за вицепремиер, а Томислав Дончев да бъде избран за министър на финансите и управление на средствата от ЕС.

Подкрепи Economic.bg