Лазар Козелов е новият зам.-председател на Селскостопанска академия

Досегашният зам.-управител Божидар Георгиев е освободен на редовно заседание от Управителния съвет на Академията

496 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Лазар Козелов е новият зам. - председател на Селскостопанската академия. На редовно заседание Управителният съвет на Селскостопанска академия освободи от зам.-председателския пост на научната институция проф. Д-р Божидар Георгиев, съобщиха от Академията.

Проф. д-р Лазар Козелов е утвърден специалист в областта на храненето на животните и технологията на фуражите. Той започва научната си кариера в Института по животновъдни науки в Костинброд през 1977 г. В научния колектив минава през всички етапи на професионалната си реализация – от научен сътрудник до професор. През 2003 г. е назначен за директор на Института, а от 2012 г. до момента е бил директор на животновъдното звено към ССА.

Козелов завършва магистратура във Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина в Стара Загора. През 1978 г. защитава докторска дисертация на тема „Определяне на оптималните параметри за смилане на сеното и сламата за угояване на телета и агнета”. Хабилитиран е като професор през 2003 год.

Проф. Козелов има над 90 научни публикации в наши и чужди издания в областта на животновъдните науки, издал е и 5 книги. Участвал е с доклади в 30 международни научни прояви и в 35 международни проекта. 

Подкрепи Economic.bg