Лондон съкрaщава още държавните разходи

Очакванията са 2.5 млрд. паунда да бъдат спестени до края на 2014 г.

104 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Финансовият министър на Великобритания Джордж Озбърн ще възложи на министерствата да изготвят планове за допълнитено съкращаване на държавните разходи. Очакванията са 2.5 млрд. паунда да бъдат спестени до края на 2014 г. Това съобщи говорител на британското правителство, цитиран от AFP.

Cъкращения идват след драматичните мерки за затягане на коланите в следвие на кризата, въведени през 2010 г. Тогава коалиционното правителство, оглавявано от консерваторите, пое властта и намали разходите в правителствените департаменти средно с около 19%.

Очаква се министър Озбърн да представи новия бюджетен план пред парламента на 20 март. „Всички незащитени ведомствени бюджети ще бъдат съкращавани с поне процент годишно до края на 2014 г. По този начин ще спестим около 2.5 млрд. паунда през въпросния период от време", обяви говорител на премиера Дейвид Камерън.

Правителството на Камерън наследи рекорден дефицит от предишния кабинет на лейбъристите и се наложи да предприеме крайни мерки, за да се справи със ситуацията. 

Подкрепи Economic.bg