Maserati за 65.6 хил. долара примамва отегчените от BMW

С Ghibli италианците отправят директно предизвикателство към BMW Серия 5, Mercedes-Benz E-Class и Audi A6

3683 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов
Maserati, италианският производител на екзотични автомобили, шофирани и харесвани от фронтмена на U2 Боно и дизайнера Ралф Лорън, започва да измества бизнес фокуса си от автомобили за елита и богатите към коли от средния ценови сегмент, наречен Ghibli.

Когато новата кола на италианците пристигне в шоурумите в САЩ нейната цена ще започва от 65.6 хил. долара, пише Bloomberg. С Ghibli от Maserati отправят директно предизвикателство към германските модели BMW Серия 5, Mercedes-Benz E-Class и Audi A6.

Maserati, която е част от консорциума Fiat SpA може да предложи нещо, което германците не могат - италиански сексапил, подкрепен от мощта и превъзходството на двигателите на сестринската й марка Ferrari.

"Ние трябва да откраднем купувачи от германците. Ще се насочим към най-взискателните клиенти - тези, които са отегчени от Audi A6 и искат да се открояват", казва Бенедето Орвинати, мениджър развитие на продукти в Maserati.

Ghibli е важна част от плана на Maserati, според който компанията трябва да увеличи продажбите си осемкратно до 50 хил. превозни средства в края на 2015 г.
Подкрепи Economic.bg