Местят комисията по лекарствата в Плевен

Това съобщи областният управител Иван Новкиришки, като се позова на съобщение от финансовия министър Симеон Дянков

Плевен става седалище на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти, който ще решава колко да струват хапчетата по аптеките.

Изборът на града под Тепетата е оправдан с доброто качество на обучение в медицинския университет, с робота „Да Винчи” и с втората по големина университетска болница в страната. Наблизо е и стопанската академия в Свищов, обучени кадри от двете учебни заведения ще работят в съвета. Това съобщи областният управител Иван Новкиришки, като се позова на съобщение от финансовия министър Симеон Дянков.

“През май вицепремиерът бе на работно посещение в Плевен, тогава обсъдихме възможностите за преместване на още една агенция тук освен тази по лозата и виното. Идеята беше да се търси специфична, която изцяло да приляга на региона и да е свързана с медицинския университет”, поясни Новкиришки.

Новото ведомство вече ще бъде постоянно действащо. То ще замени комисията по лекарствата според приетия от кабинето законопроект за промяна в Закона за администрацията.

Коментари: 0