Microsoft представя новото поколение Windows през юни

Финалната версия на Windows Blue ще бъде пусната в средата на октомври

196 ~ 1 мин. четене

Американската корпорация Microsoft ще представи новото поколение на операционната си система Windows Blue и второто поколение на таблетите Surface. Това ще се случи на насрочената от 26 до 28 юни годишната конференция за разработчици Microsoft Build, предава Mashable.

Вицепрезидентът на корпорацията Джули Грийн съобщи по време на протичащата в Ню Йорк конференция Wired Business, че компанията ще се придържа към традицията от последните години и ще даде на всички желаещи да пробват предварителната версия на Windows Blue абсолютно безплатно, като достъпът ще бъде открит в края на юни.

Официалната информация, оповестена от Microsoft към момента е, че финалната версия на Windows Blue ще бъде пусната в средата на октомври. Очаква се, че в нея ще се появят Internet Explorer 11 и нови функции. Освен това се очакват промени и в интерфейса, които ще включват и връщането на бутона Start.

Сред останалите нововъведения са възможността за едновременно показване на екрана на няколко приложения, обновен раздел Settings, който благодарение на изобилието на параметри вече ще може да изпълнява ролята на пълноценен заместител на класическия контролен панел, както и способността за архивиране на данните в "облачната" услуга SkyDrive.

В новата версия на операционната система ще бъдат подобрени и възможностите за персонализация - например, ще може да се променя размера на т. нар. "живи плочки".

Подкрепи Economic.bg