Mozilla атакува пазара на смартфони

Пет водещи производители вече разработват модел с Firefox OS

84 ~ 1 мин. четене

Технологичната корпорация Mozilla, която е създател на интернет браузъра Mozilla Firefox, ще се опита да покори пазара на смартфони. Очаква се съвсем скоро Mozilla да представи първото поколение устройства с операционната система Firefox OS, информира digital.

Насочването към пазара на смартфони ще стане благодарение на постигнато вече споразумение с пет популярни производители. Те вече подготвят собствени продукти с платформата. Производителите са Alcatel, LG, ZTE, Huawei и Sony.

Смартфон производителите разработват устройство от висок клас с Firefox OS. В момента конкуренцията в сектора е доста ожесточена особено след навлизането на все повече атрактивни устройства с Windows Phone 8 OS, както и на първите модели с BlackBerry 10 OS.

Mozilla ще бъде изправена пред доста трудна задача в опита си да спечели солидни позиции в пазара на смартфони. Това обаче не означава, че компанията е обречена в това начинание и ако заложи на правилна бизнес стратегия би успяла да привлече вниманието на потребителите, коментират експерти.

Подкрепи Economic.bg