НСО ще плати 62 хил. лв. за химическо чистене

Държавната охрана ще плати и 3.6 млн. лв. за нови лимузини

164 ~ 1 мин. четене

Около 62 хил. лв. без ДДС ще плати държавната охрана - Националната служба за охрана (НСО) за пране и химическо чистене, стана ясно от обявената през тази седмица обществена поръчка с предмет "химическо чистене, пране и съпътстващи ги дейности за обекти на НСО за двегодишен период". Поръчката е разделена в две самостоятелно обособени позиции, като едната се отнася за служителите на НСО в София, а другата за почивната база "Сандрово" край Варна.

Предвижда се за нуждите на службата в София да се дадат около 25 хил. лв. без ДДС за пране и около 10 хил. лв. без ДДС за химическо чистене. Те трябва да отидат за събиране, пране, дезинфекция, сушене, гладене, опаковане и транспортиране на спално бельо, хавлии, хавлиени кърпи, одеяла, покривки, килими, пердета и завеси, както и за химическо чистене и опаковане на униформено облекло, сака, панталони, блузи, шлифери, жилетки, риза, палта, якета, пуловери, вратовръзки, шалове, спортно облекло и дори рокли, съобщи bTV.

Останалите пари по обществената поръчка ще бъдат изхарчени за нуждите на базата край Варна, като там е нужно да се събира, пере, дезинфектира, суши, глади, опакова, транспортира спално бельо, хавлии, хавлиени кърпи, одяла, покривки, килими, пердета, завеси.

Само преди два дни стана ясно, че НСО ще вози властта в 20 нови автомобила, за които ще са необходими 3.6 млн. лв. За първи път доставката ще бъде по Закона за обществените поръчки.

Подкрепи Economic.bg