Найденов: Подцених съпротивата на администрацията

Това е една голяма армия, въоръжена с какви ли не трикове, заяви ексминистърът на земеделието

112 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Опитах се да направя административна реформа, но не стигна времето. Не стигнаха и парите, а и подцених съпротивата на администрацията. Все пак това е една голяма армия, въоръжена с какви ли не трикове. Това заяви ексминистърът на земеделието и храните Мирослав Найденов в ефира на Нова телевизия.

Найденов отбеляза, че ще носи кръста заради случая с Калина Илиева докато е жив. „Това е една от моите грешки и я признавам“, коментира той. „Това, което не успях да направя, може би не бях разчел и времето, може би не бях разчел и съпротивата на администрацията, исках да събера администрацията на едно място, регионалната администрация. Имахме идеята да направим така наречените фронт офиси, където да ходят на едно място земеделските производители. Министерството на земеделието и храните е мегаминистерство с десетки служби и службици и понякога се налага хората да губят много време“, отбеляза още бившият министър.

По повод обвиненията на опозицията, че са изнасяни документи от министерствата, Найденов заяви, че когато се докажат кои са изчезналите документи, тогава да се коментира. „Факт е, че на тях им бяха изчезнали документи, включително бившият премиер Станишев носи отговорност за това. Знаете, че той понесе административна отговорност за това, че имаше изчезнали документи при него”, посочи още той. 

Подкрепи Economic.bg