Нестихващи протести за 41-ви пореден ден

Има настроения протестът да тръгне към централата на БСП на "Позитано" 20

Автор: Атанас Христов

Хиляди излязоха по улиците за 41-ви ден с искания за оставката на правителството на Пламен Орешарски. За поредна вечер "Триъгълникът на властта" между Президентството, Парламента и Министерски съвет се превръща в сборен пункт на хиляди недоволни от двата месеца управление на кабинета "Орешарски". Вчера протестът ескалира и се стигна до кървави сблъсъци между полицията и протестиращите пред Народното събрание.

Днес протестиращите срещу противоречивото управление са повече от вчера, но вероятно няма да се стигне до сблъсъци с органите на реда, тъй като днес депутатите не дойдоха на работа. Те бяха призовани от председателя на парламента Михаил Миков да не идват, след като вчера едва успяха да си тръгнат около 4 ч. сутринта.

Сградата на Министерски съвет е заградена с метални заграждения, в района има особено засилено полицейско присъствие. Протестиращите освиркват сградата и скандират "оставка". Те държат български знамена и знамена на Европейския съюз. Част от лозунгите гласят "България иска оставка", "Оставка - който не участва, съучаства".

Днес се очаква маршрутът на протеста да бъде традиционно в посока Народното събрание и "Орлов мост". Има настроения обаче да се тръгне в към централата на БСП на "Позитано" 20, където се провежда работна среща с участието на депутати от левицата и членове на Националния съвет на партията по актуалната политическа обстановка.

Коментари: 0