Nokia атакува пазарите с нов бюджетен смартфон

Моделът Asha 210 ще се предлага в богата цветова палитра

3701 ~ 2 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Финландската телекомуникационна компания Nokia представи нов телефон от серията Asha - моделът 210, предаде GSMArena.

Устройството има 2.4-инчов дисплей 320х240 пиксела, 3.5-милиметров изход за слушалки, 64 МВ вградена памет и слот за чип-карти microSD до 32 GB. Новият апарат на Nokia осигурява лесен достъп до Facebook, Twitter и поддръжка на популярни имейл услуги като Gmail.

Освен с характерния за Nokia дизайн, с Wi-Fi поддръжка и QWERTY клавиатура, новият смартфон се отличава и с първия по рода си WhatsApp бутон за бърз достъп до незабавни съобщения. Функцията е реализирана благодарение на ново партньорство между Nokia и едноименнета компания WhatsApp, която отбелязва събитието, като предлага своите услуги безплатно за всички устройства Nokia Asha 210.

Специален бутон има и за 2-мегапикселовата камера на смартфона и той работи, дори когато клавиатурата е заключена. Камерата на устройството, която е с обхват от 2-мегапикселa от също така предлага възможност за избор на заснетото изображение и опции за редактиране и споделяне, включително чрез модерната функция Nokia Slam, която дебютира миналия ноември с други два апарата от серията Asha 2ХХ.

Новото устройство е снабдено с Nokia Xpress Browser, който използва фирмената „cloud" услуга, с която компресира трафикът на информация до 90%. По този начин предоставя по-евтин достъп до Интернет.

Според официалната информация, оповестена от Nokia, моделът Asha 210 ще се предлага в богата цветова палитра – в жълто, циан, черно, маджента и бяло, както и във варианти с една или две SIM карти.

Очаква се апаратът да се появи на пазара през второто тримесечие на 2013 г., когато ще стане известна и цената, на която ще се търгува.

Подкрепи Economic.bg