Нова оставка в Yahoo

Фред Аморозо е осмият член на управителния съвет, който напуска поста си от началото на миналата година

100 ~ 1 мин. четене

Председателят на управителния съвет на американската интернет компания Yahoo Фред Аморозо подава оставка, съобщава AP, позовавайки се на съобщение на компанията. Така Аморозо стана осмият член на управителния съвет, който напуска поста си от началото на миналата година.

В съобщението за напускането се казва, че Аморозо няма да се кандидатира за председател на борда на предстоящото на 25 юни акционерно събрание. Той заява, че когато се е съгласил да стане председател, той е информирал борда на Yahoo, че възнамерява да остане такъв само за една година, за да помогне на компанията да премине през критичния момент на трансформация.

Аморозо дойде в Yahoo! от Rovi Corp. Неговата кандидатура се появи при ключовите промени от миналата година в интернет гигант. Те бяха предизвикани от скандала за фалшива диплома на бившия директор Скот Томпсън.

Събранието на акционерите, на което ще бъде избран новият председател, ще се състои на 25 юни. До общото събрание през юни постът председател на борда на директорите ще се заема от Мейнард Уед, допълват от компанията.

Подкрепи Economic.bg