Нови снегорини на Летище София

Придобивката е част от плана за модернизация през тази година

164 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Започна поетапна подмяна на остарялата транспортна техника за обслужване на пътниците. През януари тази година Летище София закупи 2 броя специализирани автобуси за превозване на пасажерите до и от самолета. Те са от последния модел в тази сфера, изключително икономични, климатизирани, отговарящи на всички екологични норми. Малко летища разполагат с подобен модел автобуси.

През тази година се планира да бъдат закупени още 2 нови високотехнологични снегорини за Летище София. Това съобщи изпълнителният директор на дружеството Христо Щерионов.

Придобиването на новите машини е част от плановете за модернизация на аеропорта и подобряване на услугите.

Това ще даде възможност на дружеството да се справя по-добре с неприятните метеорологични условия в зимния сезон, когато техника и екипи работят на 24-часово дежурство. Над 40 души се грижат за техническата изправност на машините за зимно поддържане, аварийно и противопожарно обслужване. Разнообразието от техника включва самолетообслужващи машини - ленти, стълби, перонни автобуси, водоноски, влекачи и др., специализирана техника - противопожарни машини, снегорини и др., както и автотранспортна техника.

Подкрепи Economic.bg