Обстановката по пътищата се нормализира

Остават някои ограниченията по проходите

124 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

След снеговалежите в нощта на вторник срещу сряда и настъпилата след това кризисна ситуация по пътищата на страната, постепенното спиране на валежите доведе и до нормализиране на ситуацията по пътища. Това стана ясно от думите на Георги Златев, ръководител на Оперативния щаб към Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). В ефира на БНТ той категорично заяви, че обстановката се нормализира, като остават само някои ограничения за движение.

"Ограничения има най-вече в проходите - "Котленски", "Роженски", "Превала". Товарните автомобили да се движат с вериги, а в някои от проходите, като "Петрохан", има ограничения за товарните автомобили да се движат без ремаркета и полуремаркета", поясни Златев.

Той коментира и вчерашното блокиране на пътя към Бяла. "Някои неподготвени камиони - без вериги или с износени гуми, навлязоха в забранен за движение участък по пътя за Бяла. Имаше постоянен снеговалеж, при който се натрупа 30 см нова снежна покривка, което допълнително затрудняваше почистването", каза Георги Златев, но уточни, че пътят вече е пуснат за движение.

Подкрепи Economic.bg