Обсъждат бъдещото на туризма на форум в Пампорово

На форума ще присъстват гости от Германия, Турция, Гърция, Унгария и Молдова

88 ~ 1 мин. четене

Международно туристическо изложение "Планините на България - гостоприемство в четири сезона" и 80 години от създаването на курорта Пампорово  ще събере туристическия бизнес на България, Германия, Турция, Гърция, Унгария и Молдова, съобщи Kmeta.bg. Десетото юбилейно издание на туристическия форум ще се проведе от 10 до 13 октомври т.г. в родопския курорт. 

Гостите от чужбина ще представят възможностите за туризъм на своите региони, а в програмата е предвидена и дискусионна кръгла маса: "Новото законодателство в подкрепа на българския туризъм". Ще се обсъдят възможностите за развитие на туризма през новия програмен период на ЕС 2014-2020, както и въпроса с облекчаване на визовия режим за туристи извън ЕС. 

Предмет на дискусиите, в които ще участва и вицепремиерът Даниела Бобева, ще бъде и икономическия ефект от евентуалното въвеждане на режим за издаването на многократни входни визи за страните от Общност на независимите държави (ОНД) и Турция. Председателят на БХРА Благой Рагин ще представи новата маркетинг и рекламна политика в българския туризъм. 

Във форума ще участват вицепремиерът Даниела Бобева, министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, заместникът му Бранимир Ботев, областният управител инж. Димитър Кръстанов, кметовете на Смолян и Чепеларе Николай Мелемов и Тодор Бозуков, депутати , представители на местната власт и др.

Сред организаторите са "Пампорово АД", общините Смолян и Чепеларе , РТА"Родопи" и др.

Подкрепи Economic.bg